Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Srednjoškolci fizioterapeuti podučavaju mališane pravilnom držanju

Izvor: Srednja škola Koprivnica
Izvor: Srednja škola Koprivnica
Učenici fizioterapeuti koprivničke Srednje škole pod vodstvom mentorice Ane Prentašić podučavaju vrtićarce Dječjeg vrtića „Tratinčica“ i učenike Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ preventivnim vježbama za sprečavanje raznih deformacija stopala.

Nastavak je to projekta „Aktiviraj se i rasti zdravo“ kojemu je cilj prevencija pretilosti i lošeg držanja te loših posturalnih navika i deformacija lokomotornog sustava kod djece. Na koji način budući fizioterapeuti vježbaju s mališanima, Dravi info rekla je ravnateljica Srednje škole Ksenija Ostriž.

Radi se o tome da učenici dolaze u škole ili u vrtiće, ili djeca dolaze kod nas u našu sportsku dvoranu. Unaprijed su isplanirane kreativne vježbice koje onda naši učenici rade s mlađim korisnicima.

Ovaj projekt prepoznala je Zaklada za razvoj civilnog društva ZAMAH koja je koprivničkoj Srednjoj školi za provedbu projekta dodijelila financijsku potporu u iznosu od 12.000 kuna. Za što će se će se iskoristiti taj novac, pitali smo ravnateljicu Ostriž.

U idućoj godini će se u iznosu od 12.000 kuna nabaviti oprema upravo za ove aktivnosti. Znate da škole uvijek imaju manjak opreme i da se uvijek može nešto novo pronaći, tako bismo i mi željeli ponuditi najbolje moguće i učenicima i korisnicima – u ovom slučaju mališanima iz vrtića i osnovne škole.

Uz ovaj projekt, vrijedno je spomenuti i kako koprivnička Srednja škola s naprednom djecom Dječjeg vrtića „Tratinčica“ radi na popularizaciji znanosti. Već sljedećeg tjedna vrtićarci će doći u Srednju školu gdje će raditi razne pokuse s farmaceutima.

Izvor: Srednja škola Koprivnica.
Izvor: Srednja škola Koprivnica.
zatvori