Četvrtak, 25. travnja 2024.

Sedmorica hrvača Podravke osvojila sedam medalja na Božićnom turniru u Zagrebu

Hrvački klub Podravka na posljednjem ovogodišnjem turniru, XXIV. izdanju Božićnog turnira u Zagrebu, osvojio je sedam medalja. Još je ljepše čuti da su nastupila sedmorica Podravkinih hrvača koji su osvojili 7 medalja – jedno zlato te po tri srebra i bronce.

Filip Verčević osvojio je zlato u kategoriji dječaka do 47 kg. Alen Nogić je u istoj dobnoj skupini, ali do 59 kg osvojio srebro, dok se Stjepan Šimunić u kategoriji do 85 kg okitio broncom. Tako je koprivnička Podravka sa samo tri hrvača osvojila odlično peto mjesto u uzrastu dječaka u konkurenciji od 23 ekipe.

U kategoriji kadeta Filip Picer je branio boje kluba i Hrvatske te je u kategoriji do 50 kg osvojio drugo mjesto. Samir Yasin je bio treći s dvije pobjede i dva poraza. Vrlo težak zadatak imao je Domagoj Džanko, koji je visokoj temperaturi usprkos vrlo kvaliteno othrvao dvije borbe, dok je finalnu u drugoj rundi na bodove izgubio. U kategoriji do 85 kilograma Luka Erak također je došao do medalje. Njemu je bio malo naklonjen ždrijeb pa mu je za osvajanje trećeg mjesta bila dovoljna jedna pobjeda i jedan poraz. U ekipnom plasmanu ekipa Podravke smjestila se na peto mjesto od ukupno 31 ekipe koje su nastupile u uzrastu kadeta.

Mlade su Podravkine hrvače na ovo natjecanje vodili treneri Ivan Lončarić i Miroslav Mihalec.

zatvori