Srijeda, 17. travnja 2024.

Javna rasvjeta u Prvomajskoj čeka dobru volju vlasnika susjednih parcela

Neriješeni imovinsko-pravni odnosi razlog su poteškoća pri izgradnji javne rasvjete u Prvomajskoj ulici u koprivničkom prigradskom naselju Starigrad.

O tim je problemima Dravi info otvoreno govorila gradska pročelnica za izgradnju grada i upravljanje nekretninama Jasna Golubić:

Radi se o prvom dijelu Prvomajske ulice iza PRC-a. To je zapravo u katastru vrlo uski put, pa javnu rasvjetu nije bilo moguće postaviti unutar javnog pojasa, stoga smo morali rješavati imovinsko-pravne odnose koje s privatnim osobama još uvijek nismo uspjeli riješiti.

Neki od vlasnika parcela uz put uopće nisu dostupni što dodatno otežava cijeli postupak, kaže pročelnica Golubić:

Imovinsko-pravni odnosi su u pravilu najveći problem kod provođenja investicija. Ponekad je to zato što ljudi naprosto nisu spremni dati ili prodati dio zemljišta ili dozvoliti da se na njemu postavi infratruktura. Ponekad, kao što je to trenutno slučaj, ne možemo uopće doći do vlasnika upisanih u zemljišnim knjigama pa onda traje kad raznoraznim putevima pokušavamo doći do osobe koja je stvarno vlasnik pojedine parcele.

Traženje vlasnika i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa sigurno će oduljiti izgradnju javne rasvjete u Prvomajskoj, zaključuje pročelnica Golubić te najavljuje da će, ukoliko ne bude drugog rješenja, stručne službe pribjeći mogućnosti izvlaštenja, što gradska uprava izbjegava ako je ikako moguće. Inače, za javnu rasvjetu u Prvomajskoj sve su ostale pripreme obavljene, pa se za ishođenje građevinske dozvole očekuje rješavanje još uvijek spornih imovinsko-pravnih odnosa.

Izvor: Grad Koprivnica
Izvor: Grad Koprivnica
zatvori