Utorak, 19. ožujka 2024.

Mali Gotalovčani prikupili najviše starog papira i osvojili vrijedne nagrade

Uz prvo mjesto u akciji "Zeleni korak", projekt "Bicikliramo mi u obitelji svi" proglašen je najboljom eko-akcijom u Hrvatskoj.

Osnovnoškolci iz Gotalova osvojili su prvo mjesto u akciji “Zeleni korak” – prikupili su najviše starog papira u svojoj kategoriji. Predstavnica organizatora jučer ih je i službeno posjetila te im uručila nagradu.

Gotalovečki učenici nagradu su zaslužili time što su tijekom godine uspjeli prikupiti čak 8.140 kilograma starog papira – što je više od 450 kilograma po učeniku, ujedno i njihov dosadašnji rekord. Time su osvojili prvo mjesto u kategoriji područnih škola do 20 učenika.

Također, u posebnoj kategoriji zaštite okoliša, projekt učenika kombiniranog razrednog odjela 1. i 2. razreda “Bicikliramo mi u obitelji svi”, pod mentorstvom učiteljice Violete Pranjić, komisija je proglasila najboljom eko-akcijom u Hrvatskoj.

Učenici su osvojili vrijedan mikroskop te bon u vrijednosti od 5.000 kuna. – Jako smo sretni i već skupljamo papir za novu akciju – poručila je njihova učiteljica Violeta Pranjić.

Čestitamo malim Gotalovčanima!

 

zatvori