Petak, 26. travnja 2024.

Klizalište se otvara u četvrtak – evo koliko je građana dosad kružilo ledom

Službeno otvaranje ovogodišnje sezone klizanja u centru Koprivnice najavljeno je za četvrtak u 18 sati.

Trinaestu godinu za redom, na Zrinskom trgu postavljeno je montažno klizalište, o kojemu direktor gradske Turističke zajednice Renato Labazan kaže:

Klizalište je sastavni dio Božićnog sajma i to je glavni faktor, element oživljavanja ovog velikog trga u zimskim mjesecima.

Labazan je iznimno ponosan na ovaj projekt.

Moram napomenuti da je Koprivnica bila prvi grad, ako izuzmemo Zagreb i Rijeku, koja je postavila klizalište na centralnom trgu na takav način i oživjela grad u zimskim mjesecima kad se inače nije događalo apsolutno ništa.

Klizanje u Koprivnici bit će gotovo besplatno jer će, kao i lani, za korištenje leda trebati platiti jednu kunu. Tako će na najjednostavniji način organizator imati mogućnost evidentirati korištenje leda u centru grada. A lanjski pokazatelji vrlo su vidljivi, kaže Labazan:

Ne znam sad točno, ali mislim da smo baratali cifrom od oko 10.000. Ako uzmemo u obzir svih 12 godina, mislim da je debelo preko 100.000 ljudi klizalo u Koprivnici.

Oni pak koji nemaju svoje klizaljke, moći će ih iznajmiti po simboličnoj cijeni od pet kuna.

Labazan najavljuje da će za otvorenje nastupiti tročlani zbor djevojčica iz 3.a razreda škole Antun Nemčić Gostovinski, a koprivnički kipar Dražen Kuharović u subotu će uz klizalište izrađivati skulpture od leda.

Klizalište će biti otvoreno od 12 do 20 radnim danom, subotom od 10 do 21 i nedjeljom od podneva pa do 9 navečer.

zatvori