Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Nema prodaje plinskog biznisa: Traži se strateški partner

Stanje na tržištu plina zahtijeva određena restrukturiranja, kaže Maja Hleb, a Komunalac će Gradu predložiti daljnje korake za traženje strateškog partnera.

Jučer je zasjedao Nadzorni odbor koprivničkog Komunalca koji je, među ostalim, razmatrao rezultate poslovanja za prvih deset ovogodišnjih mjeseci, planove za iduću godinu, kao i analizu energetskih djelatnosti, dakle opskrbe plinom i njegove distribucije.

Na pitanje da li prema Gradskom vijeću ide prijedlog o prodaji plinskog biznisa, predsjednica Komunalčeve Uprave Maja Hleb Radio Dravi je rekla da se prema zaključku Nadzornog odbora vijećnicima daje informacija o stanju u opskrbi i distribuciji plina.

Naš je prijedlog, a kojega je Nadzorni odbor prihvatio, da se poduzimaju daljnji koraci za traženje strateškog partnera za ulaganje u plinski biznis; da ćemo poduzimati pravne radnje koje će u budućnosti omogućiti da se nađe partner za ulaganje u infrastrukturu, smanjenje cijene plina i druge benefite koje očekujemo.

Znači li to da se u traženje strateškog partnera ide jer su nezadovoljni poslovnim rezultatima?

Ne radi se toliko o rezultatima poslovanja plinskog biznisa već o situaciji na tržištu energetskih usluga odnosno energetike. Ona je takva da iziskuje određena restrukturiranja, odnosno promjene, odnosno povezivanja i strateške alijanse koje će pomoći da se opstane na tom tržištu. Razlog tomu je liberalizacija tržišta plina, što su doneseni novi propisi na području energetike i što postojeći način poslovanja za male ili manje opskrbljivače i trgovce plinom više nije moguć.

Sjednica Gradskog vijeća, posljednja ove godine, najavljena je za 21. prosinca.

zatvori