Petak, 19. travnja 2024.

Koprivnička bolnica dobila nagradu za sigurnost pacijenata

Koprivnička bolnica „Dr Tomislav Bardek“ dobila je godišnju nagradu za doprinos unapređenju sigurnosti pacijenta.

Nagradu, i to jednu godišnje, dodjeljuje Hrvatsko društvo za sigurnost pacijenata. Koprivnička je bolnica lani dobila priznanje, a ove godine su upravo rezultati tri projekta koprivničke bolnice ocijenjeni najboljima, rekla je Dravi info sanacijska upraviteljica Sandra Sinjeri:

Prvi je projekt Poboljšanje stanja sigurnosti pacijenata i osoblja na Odjelu psihijatrije, drugi je projekt Unapređenje zdravlja trudnica i treći Usklađenje primjene lijekova radi unapređenja sigurnosti pacijenata u bolnici na Kirurškom odjelu.

Sinjeri kaže da se ocjenjivače posebno dojmio projekt Poboljšanja sigurnosti pacijenata i osoblja na Odjelu psihijatrije:

Nešto takvo u takvom obliku do sada nije bilo ni u jednoj bolnici. Mi smo kroz taj projekt definirali postupke, dokumentaciju i edukaciju zaposlenika s područja Strategije prevencija nasilja na radnom mjestu gdje je uz sigurnost pacijenata važno zadovoljiti i kriterije sigurnosti osoblja. Imamo i inovativno rješenje izrade sigurnog remenja za sputavanje pacijenata kad je to potrebno čime smo podigli kvalitetu i sigurnost u tom procesu.

Zaposlenicima i upravi koprivničke bolnice ova nagrada je poticaj da i dalje nastave osmišljavati poboljšanja funkcioniranja bolničke skrbi, osobito kad je riječ o zadovoljenju potreba pacijenata. Već osmišljavaju projekte kojima će iduće godine povećati kvalitetu koprivničke bolnice. Ova nagrada samo im je poticaj i potvrda da su na dobrom putu, zaključuje sanacijska upraviteljica.

Izvor: Opća bolnica "Dr. Tomislav Bardek".
Izvor: Opća bolnica “Dr. Tomislav Bardek”.
zatvori