Petak, 29. ožujka 2024.

Gradonačelnica ugostila korisnike pučke kuhinje na božićnom ručku

Gradonačelnica Koprivnice nastavila je 13 godina dugu tradiciju organiziranja božićnog ručka za korisnike gradske pučke kuhinje.

Na meniju su bili juha, teleći odrezak i pire krumpir s umakom, te kolači koje su ispekli učenici Obrtničke škole. Kako korisnicima ne bi uzrokovali nelagodu, mediji ovaj puta nisu bili pozvani, no gradonačelnica Vesna Želježnjak Radio Dravi je nakon ručka rekla:

Tamo je bilo pedesetak korisnika od 127. 38 ih koristi dostavu obroka na kućnu adresu. Žao mi je što naši građani u potrebi imaju nelagodu, osobito oni koji su se u toj životnoj situaciji našli ne svojom krivnjom. Inače, Grad iz svog proračuna za prehranu u pučkoj kuhinji izdvaja godišnje 625.000 kuna. Mislim da Grad puno brige vodi o socijalno ugroženim građanima koji nisu u stanju sami zadovoljiti svoje životne potrebe.

U pučkoj kuhinji trenutno se hrani 0,4% stanovnika Koprivnice. Kakva su očekivanja gradonačelnice, hoće li doći do promjene tog trenda u Koprivnici?

Ako pogledate na ukupan broj stanovnika, onda u Koprivnici nije riječ o velikom postotku. Mislim da ne postoji grad koji nema korisnike pučke kuhinje. Dobro je da se broj korisnika ne povećava. – Kako će biti iduće godine? – Mislim da će biti bolje. I dok nam se čini da 127 korisnika nije puno, dobro je imati svijest o tome da je i samo jedan, da je puno, osobito ako si u njegovoj koži. Samom gradskom proračunu izdvajanje za pučku kuhinju nije veliko opterećenje.

Socijalno ugroženi građani danas su uz blagdanski ručak dobili i posebno spremljene pakete, a dodatno iznenađenje pripremile su im i članice Kluba Mariška koje su im izradile kape i šalove.

zatvori