Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO: Vrtićarci okitili jelke u vijećnici i na paviljonu

Djeca su sama izradila ukrase koje su potom povješali na jelke, a božićno drvce prvi se put nalazi i na paviljonu u gradskom parku.

Danas su okićene blagdanske jelke u koprivničkoj vijećnici i po prvi puta na gradskom paviljonu u parku. Nakit za jelke izradila su djeca u koprivničkim vrtićima te u Centru Podravsko sunce.

Djeca su sa svojim odgajateljicama izradila ukrase te ih stavila na jelke. Tom prilikom su nam Matej i Rozika rekli da se vesele Božiću i Djedu Mrazu jer očekuju poklone:

Helikopter na daljinsko upravljanje s kamerom. Lutku – i barbiku sirenu.

U skladu s koprivničkom tradicijom, gradske jelke s djecom su kitili i prvi među jednakima – gradonačelnica Vesna Želježnjak i njeni zamjenici Melita Samoborec i Mišel Jakšić. Osim što im je darovala bombone, gradonačelnica Želježnjak djeci je uputila i blagdanske želje:

Prvo bih im zaželjela sreću, zdravlje, a prije svega puno ljubavi u njihovim obiteljima; da su više s roditeljima nego što su sada; veliku ljubav koja im je potrebna i djeci, ali i svima nama bez obzira koliko nam je godina.

A čime su ukrasili jelku u gradskoj vijećnici rekla nam je odgajateljica iz skupine Lavići Dječjeg vrtića Tratinčica, Lidija Potočnik:

Pripremili smo ukrase od starih CD-ova koje smo prelijepili sa salvetama. Djeca su uživala u izradi. Vrlo jednostavno. Iskoristili smo stare materijale, uživali i izradili lijepe ukrase.

Za vjerovati je da će i odrasli Koprivničanci uživati u ukrasima koje su i ove godine za gradske božićne jelke izradili najmlađi građani Koprivnice.

zatvori