Utorak, 26. ožujka 2024.

Evo koliko građani Koprivnice koriste električni javni prijevoz

Provjerili smo kako funkcionira nedavno pokrenut javni prijevoz električnim miniautobusima u Koprivnici.

Javni prijevoz u Koprivnici obavlja se još uvijek na jednoj testnoj liniji, dorađuje se drugi električni miniautobus, a u tijeku je i dorada prijedloga drugih javnih linija, rekla je to Dravi info gradska pročelnica za održivi razvoj i europske poslove Vedrana Knežević:

Očekujemo da ćemo najkasnije s veljačom uvesti drugu liniju, dakle drugi vozni red. Radimo i na poboljšanjima prve linije, koja je još uvijek u fazi testiranja. Želja nam je da maksimalno bude prilagođena potrebama građana. Sve još usuglašavamo s nadležnim tijelima.

Vedrana Knežević. Snimio Marko Posavec.
Vedrana Knežević. Snimio Marko Posavec.

A koliko su Koprivničanci doista prihvatili mogućnost korištenja javnog prijevoza, koji je uz to trenutno još i besplatan?

Prema našim informacijama dvadesetak ljudi dnevno koristi prijevoz na liniji Kampus – Starigrad. To nisu samo studenti već i ostali građani.

Testni javni prijevoz u Koprivnici obavlja se trenutno samo jednim autobusom. Drugi je još na doradi i u Koprivnicu bi trebao stići ovih dana. Pročelnica Knežević kaže da će odmah početi i testiranje druge linije, koja bi službeno trebala profunkcionirati u veljači. Do tad će, kaže Knežević, poboljšati i prilagoditi i prvu liniju što trenutno prometuje između Kampusa i Starigrada.

A kako bi se javni prijevoz neometano odvijao, tvrtka DOK-ING, koja je konvertirala miniautobuse, Gradu Koprivnici na raspolaganje daje i svoje vozilo, koje će – u slučaju potrebe, zamijeniti gradske autobuse ako na njima bude trebalo obavljati zahvate u radionicama.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori