Utorak, 26. ožujka 2024.

Vitar Drinković predstavlja nam Evoluciju percepcije

Neobična izložba pod nazivom ‘Evolucija percepcije 1.2.’ bit će predstavljena koprivničkoj publici u subotu navečer u AK galeriji.

Riječ je o izboru od pet instalacija koje na interaktivan način propituju današnju svakodnevicu, način komunikacije i međusobne interakcije. Autor sam za sebe kaže da se trenutno bavi istraživanjem stvaranja okolnosti – uvjeta, koristeći se umjetničkim aparaturama – izumima i instalacijama kao posrednicima, „filterima” u komunikaciji između ljudi gdje se kroz postav i korištenje radova stvara novi kontekst i percepcija svakodnevnog života.

Instalacije Vitra Drinkovića vraćaju nas na početak, na izvorište svega – do same biti čovjeka, osvrćući se pritom na (meta)fizičku komponentu njegova postojanja. Posjetitelje/ korisnike se potiče na djelovanje, razmišljanje i propitivanje vlastite svrhe i smisla života. Instalacije otvaraju mnoga pitanja – jesmo li spremni i želimo li evoluirati? Imamo li hrabrosti upoznati sebe i prepustiti se drugome u činu komunikacije?

Kustosica izložbe je Helena Kušenić, a bit će otvorena u subotu, 14. studenog u 20 sati u AK galeriji u koprivničkom Kampusu.

zatvori