Utorak, 26. ožujka 2024.

Uzgajali halucinogene gljive ‘psilocybe’ i marihuanu

Djelatnici Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana u dobi od 32 i 33 godine, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te omogućavanja trošenja droga.
Oduzete posude sa supstratom i gljivama. Izvor: PU koprivničko-križevačka
Oduzete posude sa supstratom i gljivama. Izvor: PU koprivničko-križevačka

Naime, dvoje osumnjičenih rođenih 1982. godine tijekom prošle i ove godine u prostorijama kuće proizvodili su marihuanu i halucinogene gljive tipa psilocybe, te ih prodavali i davali na uživanje drugim osobama. Njihov je godinu dana mlađi suučesnik u zločinu stavio na raspolaganje prostorije u kući za uživanje u drogama.

Kod njih je pronađeno 94 grama marihuane, tri suhe stabljike indijske konoplje, 87 grama sasušenih halucinogenih gljiva, više posuda s micelijem, supstratom i izniklim gljivama, dva improvizirana laboratorija za “indoor” uzgoj gljiva te brojni drugi predmeti.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanje trošenja droga protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.

Izvor: PU koprivničko-križevačka
Oprema za “indoor” uzgoj. Izvor: PU koprivničko-križevačka
zatvori