Subota, 20. travnja 2024.

Uduga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” i učenici Obrtničke škole sudjelovali u projektu CookLook u Zagrebu

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice sudjelovala u projektu CookLook u organizaciji i suradnji s Udrugom nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja UNUO iz Zagreba.

Dana 7.11.2015. održana je radionica „Dostupni turizam i mala škola kuharstva za turiste/osobe s invaliditetom“, „Turističko vođenje posjetitelja po Zagrebu uz stručno vodstvo turističkog vodiča. Cilj projekta ima unaprijediti kvalitetu ugostiteljskih usluga, a aktivnosti su usmjerene na poticanje turista/osoba s invaliditetom na korištenje inovativne i jedinstvene ponude. Radionice su pružile stjecanje iskustva u životnim vještinama i poticajno su djelovale na osobni rast i razvoj sudionika osoba s invaliditetom.

Udruga "Bolje sutra", 8.11.2015.
Izvor: Udruga osoba s invaliditetom ”Bolje sutra” grada Koprivnice

Radionice su vođene od stručnjaka iz područja kuharstva te uz pomoć turističkih vodiča koji su prošli obuku za rad s osobama s invaliditetom. Radionice kuharstva su obuhvatile pripremu hrane uz asistente, a razgledavanje Zagreba odvijalo se stručno vodstvo turističkog vodiča. Ovoj aktivnosti priključili su se i aktivno sudjelovali i učenici Obrtničke škole Koprivnica – učenici koji pohađaju nastavu za pomoćno zanimanje kuhar i slastičar. Projekt financira Ministarstvo turizma Republike Hrvatske.

Udruga "Bolje sutra", 8.11.2015.
Izvor: Udruga osoba s invaliditetom ”Bolje sutra” grada Koprivnice
zatvori