Srijeda, 17. travnja 2024.

Rotor kod Kampusa i veza Peteranske i Čarde preduvjeti za novu stambenu zonu

U pripremi je zahvat rekonstrukcije dijela Peteranske ceste u Koprivnici. Riječ je o 350 metara dugom potezu od spoja s Miškininom ulicom, a predviđena je i izgradnja novog rotora na koji će biti spojena postojeća prometnica Kampusa te buduća prometnica koja će povezati Čardu i Peteransku cestu.

Pročelnica za izgradnju grada i upravljanje nekretninama Jasna Golubić Dravi info točno je pobrojala:

Radi se o rekonstrukciji dijela Peteranske ulice od spoja s Ulicom Mihovila Pavleka Miškine pa do takozvanog drugog ulaza u postojeći kompleks Kampusa. Znači, to je rekonstrukcija dijela državne ceste na kojoj će – na lokaciji tog drugog ulaza u Kampus – biti izgrađen rotor, a koji se izvodi kao uvjet da bi se mogla napraviti ona spojna cesta između Petaranske ulice i Čarde.

Grad u ovaj zahvat ulazi u partnerstvu s Hrvatskim cestama po već uhodanom principu – svatko financira svoje, što znači da HAC financira izgradnju rotora i sve što je vezano za prometnicu, dok Grad financira izgradnju pješačko-biciklističke staze, kolnih prilaza, zelenih površina i odvodnje oborinskih voda. Planirani zahvati od iznimnog su značaja, kaže pročelnica Golubić:

Ovime će se stvoriti daleko kvalitetniji pristup i industrijskoj zoni i poslovnoj zoni Dravska. U budućnosti, u skladu s prostorno-planskom dokumentacijom, uz tu spojnu cestu planirano je i formiranje nove stambene zone. Znači, izgradnjom te spojne ceste stvorit će se preduvjeti da se u budućnosti može krenuti dalje s osnivanjem te stambene zone.

U ovom projektu nositelj investicije vrijedne 2.200.000 kuna bez PDV-a su Hrvaske ceste. Natječaj je već raspisan, ovih se dana očekuje i informacija o izboru izvođača. Zrinski trg se nada da će radovi biti privedeni kraju iduće godine.

zatvori