Subota, 20. travnja 2024.

Liga protiv raka sinoć prikupila 3.000 kuna za osnivanje ambulante za psihosocijalnu pomoć

Učenici koprivničke Umjetničke škole “Fortunat Pintarić” sinoć su u Domoljubu održali humanitarni koncert za Ligu protiv raka Koprivničko-križevačke županije. Liga svake godine u ovo vrijeme organizira takav koncert te prihod uvijek namijeni za neku od svrha kojom želi ili pomoći oboljelima ili educirati građane.

Sinoć je prodajom ulaznica prikupljeno 3.000 kuna, a ovaj je novac namijenjen opremanju ambulante za psihosocijalnu pomoć, rekao je Dravi info tajnik Lige dr. Željko Odobašić. – Ambulanta će proraditi vjerojatno iduće godine – pojasnio je. – Točan datum još ne znamo, ali nadamo se što prije kako bi naši bolesnici oboljeli od zloćudnih bolesti mogli dobiti taj vid pomoći od stručnih medicinskih djelatnika.

Ambulanta će djelovati u sklopu zdravstvenog sustava. – Liga je ta koja će koordinirati i oformiti tu ambulantu te pomoći da počne s radom – nastavlja dr. Odobašić. – Mislim da će biti smještena u prostorima koprivničke Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek”. Nešto smo slično već uspjeli s ambulantom za onkološke bolesti. Znate da je Liga potencirala dolazak onkologa iz Zagreba pa sada u sklopu internističke ambulante djeluje i onkološka ambulanta u kojoj tijekom dogovorenih subota ordinira primarijus Županc iz Klinike za tumore KBC Sestara milosrdnica.

Tko će raditi u ambulanti za psihosocijalnu pomoć? – Ne znam točno, ali to će zasigurno biti naše psihologinje koje rade u koprivničkoj bolnici, a dobrodošli su i drugi stručnjaci tog profila koji se žele pridružiti – kaže dr. Odobašić.

3.000 kuna prikupljenih sinoćnjim humanitarnim koncertom naravno da nije dovoljno za opremanje ambulante, pa će Liga i u svojim drugim akcijama prikupljati priloge za tu namjenu.

Tajnik Lige, dr. Odobašić, posebno je zahvalio učenicima i profesorima Umjetničke škole, i glazbenog i plesnog odjela, koji su dali sve od sebe i održali iznimno lijep program u kojemu su posjetitelji uživali. No ja osobno ne mogu ne primijetiti da je dvorana Domoljuba sinoć bila poluprazna, o čemu dr. Odobašić u svojoj humanističkoj maniri kaže:

– Na to na žalost ne možemo utjecati. Takvo je vrijeme. Nemojmo sada razmišljati o onima koji nisu došli. Hvala onima koji su došli.

zatvori