Četvrtak, 25. travnja 2024.

KOLUMNA: Koliko toga stane u žensku torbicu?

U torbici televizijske voditeljice Monike Mamić pronađeno je 100 tisuća eura!

Opće je poznato kako se u ženskim torbicama nađe sve i svašta, od šminke do akumulatora međutim Monika je postavila ljestvicu prilično visoko. Istražitelji nisu bili tako šokirani još od kolovoza ove godine kada su prilikom pretresa jednog sumnjivog vozila na graničnom prijelazu Bregana, u ženskoj torbici pronašli dva nesretna sirijca iz Albanije koje je žena namjeravala prokrijumčariti u Sloveniju.

Neslavni rekord drži žena iz Kolumbije koja je 1991. godine u svojoj torbici od očiju carinika pokušala sakriti 14 tona kokaina zajedno sa avionom Boeing 747 rastavljenim na djelove i tri pilota s krivotvorenim dozvolama. Piloti su iz torbice nakon tri neizvjesna dana izvučeni u sjajnoj formi sa samo 2% tjelesne masnoće i geliranom frizurom.

Poznat je i slučaj iz 1972. godine kada se avion srušio u nenaseljeno područje u Andama, a preživjele je spasila jedna žena koja je u svojoj torbici imala dovoljno namirnica, švicarskih noževa i Dormeo madraca za čak 200 ljudi.

Ženske torbice su oduvijek bile tajanstvene i svojim prostranstvom skrivale najveće tajne. U ženskoj torbici nema čega nema – od labela i laka za nokte, ogledala, lutaka za trbuhozborstvo i svinjskih polovica pa do umjetnih ruku, slikarskih ateljera i karata za koncert Tri kralja zabave, a od raznoraznih djelova pronađenih u torbici dala bi se sklepati i pozornica na kojoj će nastupiti Stavros, Zečić i Grdović.

Znanstveno je dokazano da riskiramo nuklearnu zimu ako ženska torbica padne s visine od jedan kilometar zato što bi udarac u tlo proizveo energiju jednaku udaru nekoliko stotina atomskih bombi bačenih na Hirošimu.

Istražili smo tek 5% oceana, 1% svemira i 0,4 posto ženskih torbica. Albert Einstein je jednom prilikom izjavio:

Samo su hrvatske općine i ženska torbica rupa bez dna. Za općine nisam 100% siguran.

Iz tog razloga Hrvatski speleološki institut u suradnji s USKOK-om organizira ekspediciju u torbicu Monike Mamić kako bi otkrili tajne koje njena torbica skriva i konačno dobili odgovore na neka važna znanstvena i privatizacijska pitanja.

Na slici: Početak ekspedicije 'Di su pare 2015.' – speleolog se oprezno spušta u torbicu Monike Mamić
Na slici: Početak ekspedicije ‘Di su pare 2015.’ – speleolog se oprezno spušta u torbicu Monike Mamić

Očekuje se da dvotjedna ekspedicija u kojoj će sudjelovati 93-je speleologa, kolekcionara, mađioničara i ostalog osoblja otkrije odgovor na vječno pitanje: Koliko toga stane u žensku torbicu?”

Član mađioničarskog tima ekspedicije David Copperfield:

Očekujem da konačno razjasnimo na koji način ženska torbica funkcionira. Rasvjetlit ćemo jedan od najvećih misterija u svemiru i svi smo zbog toga uzbuđeni. Priključio sam se timu zato što će mi saznanja koja steknem pomoći u mađioničarskoj karijeri.

Sasvm slučajno, zahvaljujući jednoj policijskoj istrazi, Moničina torbica postala je popularna. Prljavo kazalište želi proslaviti 40 godina karijere te održati najveći koncert dosad upravo u torbici Monike Mamić. Ljubitelj ekstremnih sportova Felix Baumgartner započinje pripreme za svoj novi pothvat nakon kojeg će skok s ruba svemira izgledati kao skok u dječji bazen – skočit će u žensku torbicu.

El Classico, derbi između vječnih rivala Barcelone i Real Madrida idući put će se, na inzistiranje navijača, održati u ženskoj torbici s obzirom da su igrači kraljevskog kluba naviknuti na ženske torbe.

Bear Grylls, poznati avanturist i bivši marinac planira snimanje novog nastavka serijala ‘Najteže preživljavanje’ u torbici Anice Kovač. Kamerman i tonac se klade koliko će vremena trebati Bearu da nađe janjetinu.

Muškarci znaju koliko je ženska torbica komplicirana. Radi se o sustavu međusobno povezanih tajnih pretinaca čiji patent su osmislili stari egipćani po uzoru na piramide, a koji reagira isključivo na ženski dodir. Legenda kaže da je jedan muškarac iz Peteranca 1987. godine, vozeći se na suvozačevom sjedalu u automobilu, svojoj ženi iz prve pronašao futrolu s naočalama u njenoj torbici. Selo ga je prozvalo demonom i nakazom te ga protjeralo van.

Po završetku međunarodne ekspedicije ‘Di su pare 2015.?’, rezultati speleoloških istraživanja bit će objavljeni na izvanrednoj konferenciji za javnost, a između ostalog znanstvenici se nadaju odgovoriti na vječno pitanje koje stoljećima muči civilizaciju – Koliko toga stane u žensku torbicu?

Istina je oko nas. (Truth is out there…)

Autora možete pratiti i na njegovom Facebook profilu.

zatvori