Utorak, 23. travnja 2024.

Dva pijana vozača završila u zatvoru

Izgleda da su vozači ozbiljno shvatili policijska upozorenja pa je noć uoči Martinja prošla relativno dobro.

Naime, policija je evidentirala svega tri prometne nesreće. Jedna je bila u Križevcima gdje ima i ozlijeđenih osoba, dok su se dvije dogodile u Koprivnici. Jučer oko 19:35 automoblil je u Miklinovcu sletio van kolnika. Njime je upravljao vozač kojim je pak s 1,59 promila upravljao alkohol. Policijska glasnogovornica Dijana Žagar Radio Dravi je rekla i da su jučer pred prekršajnog suca u Koprivnici zbog prekršaja u cestovnom prometu dovedena dvojica vozača.

Doveden je 26-godišnji vozač koji je u ponedjeljak u 15 sati u Koprivnici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,26 promila bez položenog vozačkog ispita. Kažnjen je kaznom zatvora od 5 dana, zatim kaznom zatvora od 15 dana, uvjetno na godinu dana i zabranom upravljanja vozilom B kategorije 6 mjeseci, naravno kad za to stekne uvjete i predan je u bjelovarski zatvor.

Drugi je pred sucem, kaže Žagar, završio vozač koji je pijan vozio kroz Kalinovac:

32-godišnji vozač koji je također u ponedjeljak u 16:50 u Kalinovcu upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,53 promila, on je kažnjen kaznom zatvora od 10 dana i zabranom upravljanja vozilom B kategorije 5 mjeseci. Također je predan u bjelovarski zatvor.

Još je jedan prekršaj vezan uz promet. Sinoć oko 22 sati u koprivničkoj Zagrebačkoj ulici zatečen je 24-godišnjak za upravljačem osobnog automobila s registarskim pločicama drugog vozila. Pločice su mu oduzete a protiv vozača je zbog krivotvorenja isprave podnesena kaznena prijava.

Policija podsjeća da do 16. provodi pojačan nadzor prometa, osobito vožnje pod utjecajem alkohola i drugih opijata te mladih vozača.

zatvori