Četvrtak, 25. travnja 2024.

Dobra igra Podravke, pobjeda FTC-a i sasvim nepotrebna petarda u dvorani

Rukometašice Podravke Vegete poražene su u utakmici 5. kola skupine B Lige prvakinja – mađarski FTC slavio je u sportskoj dvorani koprivničke gimnazije s 27:24. No, slavio je tijesno jer su domaće igračice bile iznimno raspoložene i vrlo dobro su se nosile s jakim protivnicama pred punim tribinama.

Povele su gošće s tri razlike, a prvi gol za Podravku upisala je Marijeta Vidak. Devet minuta nakon početka Dragica Džono smanjila je na 3:4, nakon čega je Ferencváros konstantno držao prednost od jednog do četiri gola. Odlično su igrale i Ekatarina Nemaškalo i Dora Krsnik, kao i Lana Franković. Na odmor se otišlo s 12:16.

U drugom dijelu Podravka je preuzela inicijativu. Franković u 44. minuti smanjuje na 18:20, Ana Nikšić u 46. na 19:20 i potom Dragica Džono u 47. minuti prvi (i jedini) put na utakmici dovodi Koprivničanke do izjednačenja – 20:20.

U tim trenucima, netko je od domaćih navijača na tribini bacio petardu. Utakmica je nakratko prekinuta, baš kad je Podravka uhvatila zalet, a koliko je taj čin bio sulud nije potrebno posebno naglašavati u sjeni nedavnih terorističkih napada i pojačanih mjera osiguranja oko dvorane. Bilo bi pomalo pretenciozno reći da je utakmica mogla krenuti drugim smjerom da se to nije dogodilo, ali da je bilo nepotrebno – svakako jest.

Gošće iz Mađarske brzo su se odmaknule od izjednačenja, a posljednji pogodak i svoj prvi na utakmici zabila je Selena Milošević uz zvuk sirene za kraj.

Sve u svemu, trener Goran Mrđen opravdao je riječi kojima je najavio susret – imamo pravo očekivati dobru utakmicu, neizvjesnu do kraja. Nema pobjede ni boda, ali Podravka Vegeta pokazala je da može rame uz rame s najboljima.

– FTC je vrlo dobra i snažna ekipa, dominirali su tijekom cijele utakmice. Mi smo pokazali smo da možemo igrati protiv njih, ali to nije bilo dovoljno. Mogli bismo biti bliže da se zabilo kada je nekoliko puta pogođena stativa – izjavio je nakon utakmice trener Podravke Goran MrđenDora Krsnik je dodala:  – Možemo biti zadovoljne s našim borbenim duhom. FTC je izvrsna ekipa, s mnogo više iskustva, ali mi smo napravile veliki napredak od prve utakmice u Mađarskoj.

Preostalo je još jedno kolo skupine B Lige prvakinja, u kojemu Podravka iduće subote putuje u Nordhausen k Thüringeru. Prije toga, u srijedu, ponovno je na rasporedu domaće prvenstvo koje ovoga puta naše rukometašice vodi u Zagreb gdje ih čeka Lokomotiva.

UTAKMICA 5. KOLA B GRUPE LIGE PRVAKINJA

PODRAVKA VEGETA – FTC 24:27 (12:16)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja oko 2000. Sutkinje: Cristina Nastase i Simona Raluca Stancu (Rumunjska). Delegat EHF-a: Marjan Načevski (Makedonija).

PODRAVKA VEGETA: Jukić, Kapitanović (3+0), Milenković (7+0); Nikšić 2, Dežić 4(1), Karlovčan, S. Šenvald, Krsnik 4, Milošević 1, Džono 2, Nemaškalo 4, I. Mrđen, Papac, Dragišić, Vidak 2, Franković 5. TRENER: Goran Mrđen.

FTC: Szikora (11+1), Tomašević (-); Zacsik 2, Cifra, Szarka, Schatzl 1, Szucsanszki 6, Szekeres, Meszaros, Kovacsisz 3, Lukacs 1, Penna 4(2), Hafra, Hornyak 3, Szekerczes 2(2), Szamoransky 5. TRENER: Gabor Elek.

SEDMERCI: Podravka 2(1), FTC 6(4).

ISKLJUČENJA: Podravka 10 minuta (Franković, Nemaškalo, Džono, Milošević, Nikšić), FTC 10 minuta (Szucsanszki 2+2, Zacsik, Meszaros, Szekeres).

IGRAČICA UTAKMICE: Zita Szucsanszki (FTC).

zatvori