Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Snaga Sjevera: Mediji su SVE i NIŠTA, Lacković odustao od TV predstavljanja

Đurđevački gradonačelnik Željko Lacković, predvodnik Neovisne liste “Snaga Sjevera”, oštro je kritizirao termine koje su za predstavljanje kandidatima za Sabor dodijelile TV kuće, kao i sam način snimanja i predstavljanja. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Mediji su SVE i NIŠTA.

HRT, NovaTV i RTL objavili su termine za snimanje predstavljanja kandidata za Sabor. NovaTV i RTL u isto vrijeme provode snimanje u subotu, a HRT u nedjelju. Predstavljanje traje 5 minuta, a snimanje se održava bez voditelja, tako da kandidati komuniciraju s kamerom.

BRAVO !!!

Upravo ovakvo predstavljanje kandidata za Sabor koje se nužno i ne mora objaviti u bilo kojem mediju, najbolje govori o stupnju demokracije i medijskim slobodama u hrvatskom društvu. Sve samo da se zadovolji forma. Kakvu poruku se može poslati biračima u 5 minuta, kako se predstaviti u 5 minuta, a da čovjek ne ispadne hvalisavi klaun sveznalica. Recimo, kažete minutu o sebi, minutu o problemima Hrvatske, minutu o rješenju problema i minutu o tome što će se dogoditi ako se nastavi po starom i minutu ako se poduzmu ispravne stvari. Dakle, riječ je o nemogućoj misiji, osim ako se vrijeme ne iskoristi za provokaciju ili performans.

Ovim putem javno se odričemo termina za snimanje i predstavljanje, a predlažemo da se po 5 minuta na svakoj nacionalnoj televiziji posveti ljudskim sudbinama Hrvata koji svakodnevno napuštaju našu Domovinu u potrazi za boljim životom. Svakodnevno na svim televizijama gledamo sudbine Sirijaca, ali se ne mogu vidjeti ni čuti pojedinačne sudbine našeg čovjeka koji također bježi iz svoje zemlje. Recimo, objavite priču o “djevojci u suzama” s autobusnog kolodvora u Koprivnici koju imate na našim stranicama. Za razliku od vas, mi ćemo objavljivati upravo ljudske sudbine kako bi probudili hrvatskog čovjeka, a vi i dalje pratite velike stranke i stvarajte treće puteve.

Unatoč temama štednje i racionalizacije koje su prevladavale u medijskom prostoru, grad Đurđevac u tom kontekstu nikad nije spomenut. Danas iz njega kreću promjene sa Sjevera.
Slične priče s juga koje mi podržavamo u načelima racionalizacije upravljanja, zauzele su sav medijski prostor, da li slučajno ili ne, pokazat će vrijeme.

Svima srdačan pozdrav iz grada Picoka u kojemu su neovisni u dva navrata pobijedili lijevi i desni blok, tako da sada Picoki imaju jedini u Hrvatskoj gradonačelnika koji se 30 mjeseci bori za svoj Grad i za to ne prima niti kune plaće, naknade, dnevnice…

SAMO PROMJENA može učiniti Hrvatsku zemljom po mjeri poštenog čovjeka.

Neovisna lista Željka Lackovića

zatvori