Srijeda, 24. travnja 2024.

‘Podravka u Ligi prvakinja spas je hrvatskog ženskog rukometa’

U Podravki Vegeti iznimno su zadovoljni jučerašnjom pobjedom protiv Umaga u domaćem prvenstu, ali i dijelom igre u nedjeljnoj utakmici Lige prvakinja protiv Thüringera.

Tu su utakmicu Kokice izgubile, no trener vratarki Goran Trajkovski kaže kako je konačna razlika od šest golova ipak nerealna i da su koprivničke rukometašice zaslužile više.

Odigrali smo najbolje poluvrijeme otkad sam u klubu, iznad svojih mogućnosti.

Slijedi novo kolo Lige prvakinja u Koprivnici – u nedjelju u gimnazijsku sportsku dvoranu dolazi francuski Fleury. Vratarka Mirjana Milenković smatra da ni one nisu nepobjedive.

Svakako mislim da imamo šanse, zašto da ne. Pokazali smo da možemo da igramo s jako dobrim ekipama poput Thüringera. Prva utakmica nam je bila malo slabija, ali iz utakmice u utakmicu igramo bolje, opuštenije.

Mirjana Milenković. Snimio Marko Posavec.
Mirjana Milenković. Snimio Marko Posavec.

S njom se slaže i Dora Krsnik.

Mislim da možemo igrati s njima, ali da prvo zaustavimo njihovu kontru i polukontru, što smo dobro radili protiv Thüringera, ali i protiv FTC-a; pa da igramo s njima šest na šest, na punu zonu. Tamo su možda malo slabije jer one to nekako žele što prije riješiti, pa možda bude više tehničkih pogrešaka kod njih.

Dora Krsnik. Snimio Marko Posavec.
Dora Krsnik. Snimio Marko Posavec.

Utakmice Lige prvakinja poseban su doživljaj, dodala je.

Baš je, onako, poseban neki naboj kad se uđe na teren i zabije gol i vidi se na svim curama da se posebno vesele svakom dobrom potezu. Drugačije je igrati to nego protiv Umaga domaću ligu, ovo je ipak Liga prvakinja.

Većina igračica Podravke Vegete još uvijek nema potrebno europsko iskustvo, rekao je trener Trajkovski. No, europske utakmice važne su i zbog još jednog značajnog razloga.

Moramo igrati te utakmice Lige prvakinja. Evo, Dora je sada tu, prošle godine je bila u Zelini, igrala je Europsku ligu i vidjeli smo što se nakon toga dogodilo s klubom – on se praktički ugasio. To, jednostavno, u ovoj državi mogu samo Podravka i Zagreb.

Podravka je spas hrvatskog ženskog rukometa, zaključio je Trajkovski.

Bilo kako bilo, svi, zajedno s direktoricom Božicom Palčić, pozivaju koprivničku publiku da u što većem broju dođe na utakmicu protiv Fleuryja u nedjelju od 17:30. Ulaznice su besplatne, ali moraju se predočiti na ulazu.

zatvori