Četvrtak, 18. travnja 2024.

Mladi atletičari odlični i na Pojedinačnom prvenstvu HALS-a

Mladi članovi Atletskog kluba Koprivnica proteklog su vikenda nastupili na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske atletske lige sjever, ujedno i posljednjem ovogodišnjem natjecanju na stazi. Osvojili su devet medalja i oborili mnogo osobnih rekorda.

Najbolji među najmlađim natjecateljima, limačima i limačicama 2006. godišta, bio je Petar Cenko osvojivši prvo mjesto na 400 metara, dok je u istoj disciplini Sandra Žilić stigla druga. Mateo Šegović dva puta se popeo na postolje, osvojenim drugim mjestom na 60 metara te trećim u skoku u dalj. Josipa Mikulec ostvarila je drugi najbolji rezultat u bacanju vortexa.

Među godinu dana starijim limačima i limačicama najbolja je bila Marija Gašparić osvojenim prvim mjestom u bacanju vortexa. Laura Sabolec u istoj je disciplini bila četvrta. Anja Slavinić bila je druga na 60 metara te treća u skoku u dalj, dok je Jan Tisaj – poznat i po svojim rezultatima u kartingu – stigao osmi u utrci na 60 metara.

Mlađi kadet Ivan Mikulić stigao je četvrti, a mlađa kadetkinja Ivana Trešćec deseta u utrci na 400 metara.

Naposljetku, trojica starijih kadeta nastupila su u utrci na 800 metara. Marko Gregurec stigao je četvrti, Luka Šoštarić sedmi i Albert Rušak jedanaesti, dok je Tin Prvčić istrčao 200 metara i na cilj stigao deveti.

zatvori