Četvrtak, 25. travnja 2024.

Velik broj građana volontira kako bi pomogao migrantima

U zbrinjavanju migranata u posljednjem kilometru njihova puta Hrvatskom, kojega prelaze pješice od željezničke stanice u Botovu, preko dravskoga mosta i poljskog puta do granice s Mađarskom, žurnim službama pomažu i volonteri.

Na njihov značaj upozorio je načelnik županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje, dožupan Ivan Pal.

Puno je veći odaziv od onoga što nam ovoga časa i treba, što možemo i moramo primiti i angažirati na zbrinjavanju izbjeglica na ovom oko kilometar dugom putu u našem pograničnom pojasu.

Podravci, ali i Prigorci, ponovo su pokazali svoje veliko srce i humanost, kaže dožupan Pal te upozorava građane kako mogu najbolje pomoći:

Svi oni koji žele volontirati neka se prijave ili Crvenom križu ili gradskom Stožeru za zaštitu i spašavanje. Još jednom koristim priliku za uputim zahvalu koprivničkom Stožeru s kojim županijski iznimno dobro surađuje na terenu i koji koordinira rad volontera. Što se pak tiče donacija, pozivam građane da svakako pogledaju na web stranicama Crvenog križa ili Županije jer je tamo točno navedeno što se prima. Sve drugo nam predstavlja problem. Objavljen je točan popis potrebnih namirnica i higijenskih potrepština. Najljubaznije molim da se građani za donacije jave u koprivnički Crveni križ, u Ulici braće Radić.

Čini se da se dosad ustabilio red prema kojemu u Botovo dolaze tri vlaka dnevno s po 1.000 do 1.700 migranata koji potom prelaze granicu i odlaze u Mađarsku.

zatvori