Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Prošao još jedan vlak s migrantima, nema blokade granice

Žurne službe – policija, vatrogasci, Crveni križ, zdravstveni djelatnici, te volonteri i pripadnici županijskog i koprivničkog Stožera za zaštitu i spašavanje jutros su prepratili do granice s Mađarskom migrante iz još jednog vlaka.

U Botovo je stigao oko 8 sati, a njegovi su putnici, kao i dosadašnji, prešli državnu granicu. Pročelnik Državnog ureda za zaštitu i spašavanje Ivan Kramarić Radio Dravi je rekao:

Mogu samo reći jednu stvar – počeli smo u petak 18. rujna u tri popodne i do danas ujutro meni je sve isto. Iako portali i novine pišu da je došlo do blokade granice, nikakve blokade granice nema. Migranti prelaze iz Botova prema Gyekenyesu i ne vidim da imamo nekakvih problema. Jedino pojačavamo hitnu pomoć jer smo primijetili da ima sve više bolesnih ljudi jer su već dvadesetak dana na putu.

U jutrošnjem vlaku bilo je oko 1.200 migranata, kaže Kramarić te pojašnjava kako se konkretno jutros ophodilo s njima.

U odnosu na dosad, pojačali smo zdravstvene ekipe, volonteri i Crveni križ su radili svoj posao, Vatrogasna zajednica grada Koprivnice je pomogla policiji pri usmjeravanju migranata, i nastavljamo dalje. Sljedeći vlak je najavljen za 13.30 i ne vidim da imamo nekakvih problema.

Također doznajemo da mađarski susjedi još uvijek nisu podigli samu ogradu kod Botova, gdje migranti prelaze granicu.

zatvori