Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Kradljivci bicikala ponovno jašu

Novu krađu bicikla u svoju je službenu evidenciju upisala Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Naime, jučer u jutarnjim satima na hodniku jedne koprivničke zgrade nepoznati počinitelj je dao krila nezaključanom biciklu. Vlasnica je ostala bez nekoliko tisuća kuna vrijednog prometnog sredstva, a pitanje je bi li bicikl ostao na mjestu da je bio propisno osiguran.

Zabilježene su i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je isto toliko osoba ozlijeđeno, te još dvije nesreće čija je jedina posljedica bila materijalna šteta. U ranim jutarnjim satima u Miholjancu vozačica s 0,48 promila alkohola u krvi sletjela je s ceste i pritom zadobila lakše ozljede. Nešto kasnije, malo iza podneva, dva su se automobila sudarila (ponovno) zbog nedovoljnog razmaka. Putnica u jednom od automobila lakše je ozlijeđena.

Što se tiče materijalno štetnih nesreća, jedna se dogodila u Pandurovoj ulici u Hampovici. Nakon sudara dvaju automobila jedan je završio van kolnika, a vozač koji je uzrokovao nesreću zbrisao je s mjesta događaja i policija za njim traga. Jednako je postupio i vozač koji je zbog nepropisnog uključivanja u promet udario u parkirani automobil u Kalinovcu, no naknadno je pronađen i imao je 0,7 promila alkohola u organizmu.

Podsjetnik: Znate li čemu služi pojas?

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća,
te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, na području Policijske uprave
koprivničko-križevačke, od 7. (ponedjeljak) do 13. (nedjelja) rujna provodit će se
pojačan nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.

Tijekom provođenja pojačanog nadzora prometa policijski službenici će
nadzirati korištenja sigurnosnih pojaseva od strane svih osoba u vozilima, a posebna
pozornost biti će posvećena prijevozu djece u vozilima.

zatvori