Srijeda, 17. travnja 2024.

Gradonačelničin apel roditeljima: Šaljite djecu u školu!

I danas se nastavlja štrajk prosvjetara. Kao i proteklih dana, nastava se održava u školi ‘Braća Radić’ u Miklinovcu; djelomično je organizirana u školi ‘Đuro Ester’ u te Centru Podravsko sunce. Uopće je nema u školi ‘Antun Nemčić Gostovinski’.

O prosvjetarskom štrajku bilo je riječi i na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća. SDP-ova vijećnica, aktivistica Društva Naša djeca Anica Desnica pitala je kako se skrbi o djeci tijekom štrajka učitelja.

Da li se ima saznanja što se događa s djecom koja, sad kad nema nastave, ostaju nezbrinuta? Svi znate da se roditelji pobrinu da netko preuzme brigu o djetetu kad mu završi nastava, a do dolaska roditelja s posla. U situaciji štrajka vjerojatno veliki dio djece ostaje nezbrinut, ili ga treba zbrinjavati. Stoga, ako imate, molim informaciju što je s tom djecom.

Gradonačelnica Vesna Želježnjak ponovila je podatke o provedbi štrajka u školama kojima je osnivač Grad. I u onima u kojima se štrajka, kaže gradonačelica, za učenike je osigurana hrana i skrb.

Upućujem apel roditeljima da pošalju djecu u školu gdje će biti zbrinuta. Ravnatelji se trebaju pobrinuti da djeca koja dođu u školu imaju potpuni tretman. Mislim da ne bi bilo dobro da djeca zaposlenih roditelja ostanu sama doma bez kontrole. Još jednom molim roditelje da pošalju djecu u školu gdje će se ravnatelji pobrinuti da o njima netko skrbi i da budu pod nadzorom.

Gradonačelnica Koprivnice dodaje i kako učitelji imaju pravo na štrajk, no kako vlada u odlasku ne smije preuzimati obveze koje će morati ispuniti nova vlada.

zatvori