Četvrtak, 18. travnja 2024.

Botovo su jučer posjetile i djelatnice Ureda pučke pravobraniteljice

Četiri djelatnice Ureda pučke pravobraniteljice jučer su pratile kako se u Botovu dočekuju, zbrinjavaju i prate migranti. Dočekale su podnevni vlak, upoznale se s cijelom organizacijom, ispratile su migrante do same granice i kod odgovornih se zanimale oko konkretnog funkcioniranja.

Kakvo će im biti izvješće može se samo nagađati, no načelnik županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje, dožupan Ivan Pal je rekao:

Mi očekujemo pohvalu za čitav sustav. Prvenstveno govorimo o vrijednim, marljivim i profesionalcima i volonterima koji su uporno danima na toj lokaciji. Vidjele su čitavu priču. Nakon toga su izrazile želju da odu do Gole. Odveo sam ih do načelnika Stjepana Milinkovića koji im je pokazao kakva je situacija doista s postavljanjem mađarske ograde.
Smatram ipak da će njhovo izvješće biti dobro jer su imali prilike vidjeti kako treba izgledati organizirani sustav. Prije svega zahvaljujući – da me netko krivo ne shvati, ne meni, Stožeru za zaštitu i spašavanje Grada Koprivnice ili Županije – mi smo sastavni dio toga, nego prije svega tim žurnim službama i marljivim volonterima.

zatvori