Utorak, 23. travnja 2024.

Udruga žena Bakovčice i ove godine prati Renesansni festival

Jedna od rijetkih Udruga koja prati Renesansni festival punih deset godina je Udruga žena Bakovčice.

Naime, ova Udruga žena koja postoji već više od 37 godina i ima svega dvadesetak aktivnih članica, punih 18 godina prati sve manifestacije u gradu, a posebno dobru i bogatu suradnju ima sa Turističkom zajednicom grada Koprivnice. Uoči ovogodišnjeg Renesansnog festivala, članice Udruge jučer su se našle na radnom sastanku na samim bedemima, te su usput počastile i vrijedne ljude koji tamo rade na pripremi festivala.

Bakovljanke se i danas vrlo rado sjete samih početaka i prvog Renesansnog festivala, kada su ih mnogi sugrađani sa podsmijehom gledali kada su obukle kmetske kostime i aktivno se uključile u prikaz renesansnog života koprivničkih bedema. Vrijeme je pokazalo da su prepoznale pravu stvar, festival koji je poznat diljem Europe. Krenule su sa čehanjem perja u Podravskoj hiži koja je bila postavljena prve dvije godine na samom ulazu kod oružane, pa su imale svoj štand sa domaćim kolačima i likerima, a zadnjih šest godina preuzele su obavezu i zadatak podjele obroka svim kostimiranim gostima na Renesansnom festivalu.

Na taj su način članice Udruge žena Bakovčice postale važan kotačić u mozaiku cjelokupnog festivala i trude se svim gostima biti dobre domaćice. Zanimljive su brojke koje pokazuju koliko porcija hrane prođe preko ruku ovih vrijednih žena, jer samo prošle godine u tri dana podijeljeno je više od tri tisuće porcija.

A kada se svakoj porciji doda i po jedan osmjeh ili lijepa riječ, onda to sigurno zaslužuje svaku pohvalu.

zatvori