Srijeda, 27. ožujka 2024.

Šest prometnih i ponešto oružja

Čak šest prometnih nesreća zabilježila je Policijska uprava koprivničko-križevačka u protekla 24 sata.

Njih pet je, srećom, završilo samo s materijalnom štetom; ozlijeđen je jedino vozač bicikla koji je sinoć u kasnim satima pao sa svog prometnog sredstva na tvrdi asfalt u Hlebinama. Iz ravnoteže ga je izbacilo 2,69 promila alkohola u krvi.

Oduzimanje prednosti prolaska kumovalo je trostrukom sudaru jučer rano ujutro na raskrižju Galovićeve i Marofske u Koprivnici. Od preostale četiri nesreće jedna se dogodila u Molvama – sudar automobila i kamiona zbog nepropisnog mimoilaženja, zatim dvije u Križevcima – sudari dvaju automobila zbog oduzimanja prednosti, i jedna u Carevdaru o kojoj smo već izvijestili.

Policija je dovršila i kriminalističko istraživanje protiv 45-godišnjaka zbog nedozvoljenog držanja oružja. Dotični je preradio zračnu pušku u malokalibarsku, a osim toga nedozvoljeno je posjedovao lovačku pušku i 53 komada raznog streljiva. Za prerađenu zračnu pušku zaradio je kaznenu prijavu, a za lovačku pušku i streljivo optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Policija je izvijestila i kako je netko tijekom proteklog tjedna provalio u vikendicu u goricama iznad Kunovec Brega te ukrao plinsku bocu vrijednu nekoliko stotina kuna.

zatvori