Utorak, 23. travnja 2024.

Projekt “Ja sam promjena – volontiram” uspješno priveden kraju

Sutra je zadnji dan provedbe projekta “Ja sam promjena – volontiram” čiji je nositelj Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra”.

Tim je povodom danas održana završna tiskovna konferencija na kojoj je voditeljica projekta Renata Glavica iznijela rezultate projekta.

Postigla se viša razina informiranosti i osvještenosti učenika osnovnoškolskog uzrasta o volonterstvu, volonterskom radu i mogućnostima volontiranja za potrebe osoba s invaliditetom te je deset osoba s invaliditetom spoznalo mogućnost volontiranja u skladu sa svojim sposobnostima. Postigla se viša razina senzibiliteta građana Koprivničko – križevačke županije o mogućnostima volontiranja u zajednici, doprinijelo se većoj uključenosti djece i osoba s invaliditetom u aktivnosti u lokalnoj zajenici.

Partneri u projektu bili su Koprivničko – križevačka županija, Osnovna škola Koprivnički Ivanec i Općina Koprivnički Ivanec. Dožupan Ivan Pal rekao je kako se Županija i dalje planira uključivati i u druge projekte.

Sa veseljem ćemo se uključivati i u sve druge projekte. U međuvremenu se sa ovom Udrugom Županija ima još neke projekte koje realizira, ali mislim da je ovo bio možda projekt u kojega su direktno bili ljudi uključeni i da je to jako važno. Vrlo rado ćemo uvijek biti partneri u svakom od projekata.

Spomenimo i kako je projekt s 50.000 kuna financiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

zatvori