Srijeda, 27. ožujka 2024.

Udruga “Bolje sutra” predstavila rezultate projekta “Moj izbor je NE nasilju”

Rezultati projekta “Moj izbor je NE nasilju”, kojeg je provodila Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice, predstavljeni su danas na tiskovnoj konferenciji povodom njegovog završetka.

U projektu je sudjelovalo 40 učenika Osnovne škole Koprivnički Ivanec, desetero mladih osoba s invaliditetom, roditelji, nastavnici i ostali direktni i indirektni korisnici, a o rezultatima projekta izvijestila je voditeljica evaluacijskog tima, Monika Matijaško.

Mogu samo reći da su sudionici projekta, prije svega učenici, dobili uvid kako prepoznati nasilje u svom okruženju, kako reagirati na njega, kako se zaštititi i kome prijaviti ako primijete nasilje.

Foto: Nela Carek
Foto: Nela Carek

Učinjenim je zadovoljan i voditelj projekta Robert Šarec koji je rekao kako će s ovakvim projektima nastaviti i dalje.

I možemo reći da smo jako zadovoljni. Vjerujem da svi korisnici koji su bili u projektu da možemo reći da je projekt uspio, da smo povukli određene rezultate i vjerujem da ćemo s ovakvim projektima nastaviti. Naravno, naš rad tu nikako ne može završiti.

Projekt “Moj izbor je NE nasilju” bio je odobren od Ministarstva socijalne politike i mladih na natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima i vršnjačkog nasilja, te mu je dodijeljeno 90.000 kuna. Uz nositelja, Udrugu “Bolje sutra”, partneri u projektu bili su Koprivničko – križevačka županija, Grad Koprivnica, Osnovna škola Koprivnički Ivanec i Centar za socijalnu skrb.

zatvori