Petak, 29. ožujka 2024.

Križevci: Ukrao bicikl da bi mu prijatelj kupio ecstasy

Djelatnici Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24- i 25-godišnjakom s križevačkog područja.

Naime, 24-godišnjak je u noći prije dva tjedna iz dvorišta obiteljske kuće u Križevcima ukrao bicikl vrijedan više tisuća kuna. Bicikl je dao svom godinu dana starijem partneru u zločinu, koji ga je pak proslijedio kolegi iz susjedne Zagrebačke županije u zamjenu za drogu ecstasy. Na teret mu se stavlja i posredovanje pri kupnji ecstasyja.

Šaroliko policijsko izvješće

Netko je u noći s nedjelje na ponedjeljak provalio u podrumske prostorije stambene zgrade u Ulici Vladimira Nazora u Koprivnici. Plijen su mu bili benzin i ulje. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Zabilježene su i dvije prometne nesreće – vozačica osobnog automobila sletjela je s ceste u ranim jutarnjim satima u Novom Virju, te udarila u banderu i zidnu ogradu. U tom je udesu zadobila lakše tjelesne ozljede, a bila je pod utjecajem alkohola od 1,71 promila. Dva osobna automobila sudarila su se u Kloštru Vojakovačkom – netko nije pazio na pravo prednosti prolaska.

Dogodio se i jedan požar – jučer oko 16 sati izgorio je dio prostorija i krovišta napuštene kuće u Bukovju Križevačkom. Nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta procijenjena je na nekih 10.000 kuna.

Autocesta Glogovac

Recimo i da je policija tijekom proteklog tjedna provela pojačani nadzor brzine kretanja vozila. Pritom je sankcioniran ukupno 451 prometni prekršaj, od čega se nešto više od polovice odnosilo na brzinu, a rekorder je uhvaćen u subotu poslijepodne u Koprivničkoj ulici u Glogovcu. Iako je brzina kretanja tamo ograničena na 60 kilometara na sat, jedan je ne baš odgovoran vozač zamislio da se nalazi na autocesti pa je potegnuo do 113 na sat.

Zbogom oružje

Osoba s koprivničkog područja policiji je jučer, u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“ dragovoljno predala 300 komada raznog puščanog streljiva. Pravi mali arsenal, međutim, pronađen je na odlagalištu otpada u Križevcima. Tamo je netko odbacio jednu minu, četiri komada topničkog streljiva, 574 komada raznog drugog streljiva i jedan pištolj domaće izrade.

Sve koji možda pomisle da je u redu ostavljati visokoeksplozivne naprave na divljim mjestima podsjećamo da akcija „Manje oružja, manje tragedija“ traje i dalje, bez vremenskog ograničenja, te da sve što trebaju napraviti kako bi se riješili neželjenog ili nedozvoljenog oružja nazvati 192 ili se javiti u najbližu policijsku postaju. Oružje i streljivo potom će preuzeti policijski službenici u civilu.

zatvori