Petak, 19. travnja 2024.

Dobar posao na potoku: Grad i Hrvatske vode zadovoljni učinjenim

Zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić i direktor vodnogospodarskog odjela za Muru i Gornju Dravu Hrvatskih voda Leonard Sekovanić danas su se i sami uvjerili u realizaciju radova na obnovi mosta u Reki te sanacije korita i obala potoka Bistra kroz Koprivnicu.

Prema izjavi dogradonačelnika Jakšića, građani mogu biti zadovoljni izvedenim radovima.

Kad pričamo o mostu u Reki, on samo čeka tehnički pregled i nakon toga će biti pušten u promet. Kad pak pričamo o nasipu, radovi idu u željenom tijeku i vjerujemo da će rezultati biti pozitivni po građane grada, odnosno, znači da nećemo kod svake jače kiše morati strahovati ili slagati vreće s pijeskom uz nasip da nam se potok ne bi izlio. Moram izraziti zadovoljstvo što smo nakon godina rasprava, i nakon što nam naša Županija nije htjela pomoći, uspjeli s novom upravom Hrvatskih voda naći zajednički jezik i krenuli rješavati one probleme koji nas tište kad je u pitanju voda.

I dok su sanaciju mosta u Reki Grad i Hrvatske vode financirali u jednakim omjerima, zahvate na potoku Hrvatske vode financiraju same. Ukupna vrijednost obje investicije je oko dva milijuna kuna, no u Hrvatskim vodama očekuju da će do kraja godine za zahvate na koprivničkom potoku trebati osigurati još između 150.000 i 200.000 kuna.

I u Hrvatskim vodama su zadovoljni dosad obavljenim radovima na sanaciji korita i obala potoka Bistra u Koprivnici. Rekao je to Radio Dravi direktor vodnogospodarskog odjela za Muru i Gornju Dravu Hrvatskih voda Leonard Sekovanić, te podsjetio:

Radovi su još u tijeku, većina ih je završena, a kompletan završetak svih zahvata trebao bi biti za otprilike mjesec dana. Tada bi bili gotovi svi radovi planirani za ovu godinu.

Na upit zna li da su neki građani upozoravali da u materijalu kojim Hrvatske vode podižu nasipe koprivničkog potoka ima i raznog otpada, Sekovanić je odgovorio:

Ne, nemam takvu informaciju. Baš suprotno. Imam informacije da će se kod Špoljarske ulice, gdje je navezen građevinski otpad, to sad sanirati i urediti.

Sekovanić je podsjetio da ovim radovima ne staju zahvati Hrvatskih voda na obrani Koprivnice od poplava. Za izgradnju retencija na području Općine Sokolovac pokrenute su u dogovoru sa županijskim Zavodom za prostorno planiranje izmjene i dopune Prostornog plana što će omogućiti početak projektiranja te ishođenje dozvola i ostale dokumentacije za izgradnju ovih objekata.

zatvori