Četvrtak, 18. travnja 2024.

Usprkos smanjenom zanimanju, Biciklin će i dalje organizirati rekreativne biciklijade

Današnjom vožnjom bicikla po poligonu kojega je na Zrinskom trgu postavio HAK završio je jubilarni, deseti po redu Festival biciklističke rekreacije Hrvatske što ga je organizirao koprivnički Old timer klub Biciklin. Predsjednik Krešimir Mulvaj zadovoljan je odazivom stotinjak sudionika iz sva tri koprivnička vrtića – Tratinčice, Smiješka i Svetoga Josipa, te iz Centra Podravsko sunce i županijske Udruge invalida.

Za pokazane vještine sudionici su prigodno nagrađeni. Biciklinima je pak ostalo dati završnu ocjenu Festivala pri čemu valja istaknuti da je 75 km duga biciklijada po Podravini jučer otkazana zbog nedovoljnog broja sudionika, dok je na maloj, po Koprivnici i bližoj okolici, sudjelovalo oko 160 biciklističkih rekreativaca. To je za čak stotinjak manje nego lani, što od Uprave Biciklina zahtijeva neke poteze. Predsjednik Krešimir Mulvaj Radio Dravi je rekao:

[pull_quote_center]Pokušat ćemo uskladiti termine sa susjednim klubovima ili gradovima. Jučer nam je istovremeno bila biciklijada u Ludbregu, te u Bjelovaru – otkud nam inače dolazi po 30 do 40 biciklista, bila je Terezijana. Mi ćemo i dalje organizirati naš festival i naše bicilijade pa ćemo vidjeti što će se dalje događati. Ove je godine bio deseti, ipak ćemo organizirati i jedanaesti.[/pull_quote_center]

Mulvaj je zaključio da je smanjeno zanimanje za rekreativne biciklijade uvjetovano i porastom sportskog biciklizma, pa veliki broj biciklista, poput članova Rotora ili Biciklističkog kluba Koprivnica, više ne sudjeluje na biciklističkim manifestacijama namijenjenima rekreativcima.

Inače, organizacija ovogodišnje Festivala biciklističke rekreacije Hrvatske koštala je 15.000 kuna, a Mulvaj kaže da su zahvaljujući potpori partnera, među kojima su i gradska i županijska Zajednica sportova, zatvorili financijsku konstrukciju.

zatvori