Srijeda, 24. travnja 2024.

Jedinica prometne mladeži od srpnja ponovno u akciji

U Jedinici prometne mladeži Grada Koprivnice ovog će ljeta raditi osmero srednjoškolaca. Na gradskim prometnicama počet će raditi od početka srpnja, do kad će proći obuku, rekla je Radio Dravi Pavlica Bokal iz Postaje prometne policije Koprivnica.

[pull_quote_center]Obavit ćemo prvo u suradnji s HAK-om edukaciju o prometnim pravilima. Zatim ćemo ih naučiti ručnom upravljanju na raskrižjima da ih možemo angažirati prilikom manifestacija poput skorašnjih Podravskih motiva, motorijade ili tijekom žitnih puteva. Pomoći će nam oko regulacije prometa u gradu, osobito tijekom prometnih špica oko 15 sati kad bilježimo najveće gužve na ovdašnjim prometnicama. Osim toga će, u suradnji s policijskim službenicima, nadzirati parkiranja vozila. Također će davati informacije turistima koji dođu u naš grad.[/pull_quote_center]

Njihov će rad financirati Grad Koprivnica za što je u proračunu osigurano 33.000 kuna. Iz Gradske uprave doznajemo da će honorar svakog pojedinog pripadnika Jedinice prometne mladeži ovisiti o količini radnih sati.

zatvori