Petak, 29. ožujka 2024.

Ante Čačić odlazi i ostavlja nam, kaže, stabilnog prvoligaša

Ante Čačić definitivno napušta poziciju trenera Slaven Belupa.

Potvrdio je to novinarima danas na konferenciji za medije, ali nije rekao koji će klub voditi od sljedeće sezone.

Da, ovo je moje posljednje vođenje (momčadi). Gdje ću biti, čut ćete idući tjedan.

Svoj učinak u Slaven Belupu ocjenjuje iznimno uspješnim i, moramo se složiti, u pravu je.

Bio sam svugdje, bio sam u mnogim klubovima, radio sam dobre rezultate i ovaj rezultat ide uz bok svima njima. S ekipom koju sam zatekao napravili smo učinak – to govori ljestvica – znači mi smo po učinku do današnjeg dana, a tako će vjerojatno ostati i u zadnjem kolu, treća momčad prvenstva, što je za svaku pohvalu. U 21 utakmici osvojili smo 32 boda, dok je Slaven lani isto toliko bodova osvojio u 36 utakmica.

Premda će neki od važnih igrača zasigurno napustiti koprivnički klub sa skorašnjim krajem sezone, Čačić smatra da klub s trojicom mladih igrača uključenih u prvu momčad već ima pojačan igrački kadar za narednu sezonu.

Posljednja Čačićeva presica u Koprivnici. Snimio Marko Posavec.
Posljednja Čačićeva presica u Koprivnici. Snimio Marko Posavec.

A do kraja aktualne sezone preostalo je još samo jedno kolo, gostovanje u Osijeku. Farmaceuti u tu utakmicu idu bez ozlijeđenih Fuštara, Grgića, Brleka i Ozobića te Vugrinca koji se oprostio od nogometa, a zbog kartona nema ni Parackog ni Mirića. No, Slavenu tamošnji rezultat ionako ništa ne znači – što ne vrijedi za Osijek.

Za Osijek je (ova utakmica) izuzetno važna i bitna, s obzirom na to da oni u toj utakmici mogu definitivno sami riješiti svoj prvoligaški status. S druge strane, nama ta utakmica u rezultatskom smislu ne predstavlja puno jer ne možemo ni gore ni dolje, ali imamo obavezu biti ono što smo bili – u dobrom kontinuitetu ovog proljeća.

Utakmica u Osijeku na rasporedu je sutra od 19 sati.

Što se tiče trenera koji će naslijediti Čačića, šuška se o imenima koja nisu nepoznanice na Gradskom stadionu, točnije o Josipu Omrčenu-Čeki, Royu Ferenčini i Kruni Jurčiću. Prema informacijama koje su zasad dostupne Radio Dravi, kao najizgledniji kandidat spominje se upravo Omrčen-Čeko, no to je, naravno, izrazito neslužbeno. Tko će biti novi kormilar Farmaceuta, doznat ćemo nakon što uprava kluba sazove službenu sjednicu.

zatvori