Utorak, 23. travnja 2024.

Željko Jug, novi trener Tehnike: Treba nam pobjeda da nam digne samopouzdanje

Novi trener Nogometnog kluba Tehnika je Željko Jug, popularni Jugec. Tako je odlučila uprava kluba nakon prihvaćene ostavke Damira Valenta, koja je uslijedila nakon niza od pet utakmica bez pozitivnog rezultata u proljetnom dijelu prvenstva. Jugec ima potrebnu trenersku licencu i najiskusniji je igrač kluba, a ovo mu je već drugi put da sjeda na klubu ovog županijskog drugoligaša. – Dogodili su nam se porazi s ekipama koje smo ove godine, realno gledajući, trebali pobijediti – pojasnio je Jugec. – Nismo realizirali naše stopostotne šanse i dobivali smo golove većinom iz naših grešaka, pa se uvela nekakva nervoza u ekipu. O tome dovoljno govori i podatak o realizaciji u proljetnom dijelu prvenstva gdje smo zabili samo dva gola, a primili čak osam.

Uprava kluba je, birajući novog trenera, ocijenila da je kraj sezone pred vratima i nema vremena ni potrebe tražiti druga, vanjska rješenja, stoga su se odlučili za Jugeca koji vrlo dobro poznaje situaciju u svlačionici i za kojega se nadaju da će uspjeti posložiti redove „građevinara“. Evo kako on to namjerava učiniti: – Prvo moramo poraditi na uigravanju obrane koja nas je krasila u jesen, da ne dobivamo više golove iz naših grešaka, a zatim na realizaciji koja je potpuno zakazala. Mislim da nam fali ta prva proljetna pobjeda da počnemo djelovati u sebe i da dobijemo neko samopouzdanje.

A priliku za to koprivnički će “građevinari” imati u nedjelju, kada u 19. kolu Druge županijske lige dočekuju gotalovečki GOŠK.

zatvori