Utorak, 23. travnja 2024.

Vjeran Blašković preuzeo trenersko kormilo NK Starigrad

Nakon Tehničara iz Cvetkovca i Sloge iz Koprivničkog Ivanca, još je jedan klub iz županijskog nogometnog prvenstva promijenio trenera. Radi se o drugoligašu Starigradu: Uprava kluba jučer je zahvalila na suradnji dosadašnjem treneru Branku Čmelješeviću i za novog prvog čovjeka kluba imenovala Vjerana Blaškovića.

Kako je Radio Dravi rekao predsjednik kluba, Krešimir Belčić, to je rezultat planova za dugoročni razvoj kluba i klupskog podmlatka. – Tražili smo promjenu u smjeru pripreme za iduću sezonu, da se ekipa pripremi i da pokušamo napasti sam vrh Druge županijske nogometne lige. Vjeran Blašković iskusan je trener koji je poznat po svome radu i Uprava mu je dala puno povjerenje, a taj rad neće biti samo rad s prvom ekipom nego i u Školi nogometa koja trenutno broji više od 85-ero djece – najavio je Belčić.

Dosadašnji trener Branko Čmelješević smatra kako je s momčadi mogao postići još dobrih rezultata, ali poštuje odluku Uprave i kaže kako nema nikakvih tenzija.

– Skinuli smo s trona Fugaplast, pobijedili smo Tehniku, s Vojakovcem smo odigrali neriješeno… Izgubili smo utakmicu s Herešinom koji je u tom trenutku možda za nijansu bio bolji – prisjetio se uspjeha popularni Čmela. – Uprava je procijenila da to nije to, oni su ti koji postavljaju i smjenjuju trenera. Ja im ništa ne zamjeram, život ide dalje, želim im svu sreću i posebno igračima zahvaljujem na korektnosti.

Novi će trener Blašković svoj debi imati u nedjelju, kada Starigrad na domaćem terenu dočekuje Podravec iz Torčeca koji je trenutno posljednji na tablici. Utakmica u Starigradu na rasporedu je od 16 sati.

zatvori