Petak, 19. travnja 2024.

Prijemom kod župana završila ovogodišnja Vuzmena košarica

Prijemom sudionika kod podravsko-prigorskog župana Darka Korena i njegovih suradnika završila je ovogodišnja Vuzmena košarica, program koji je na inicijativu županijske Turističke zajednice i Dječjeg vrtića Vrapčić iz Drnja održan u sklopu projekta Pisanica od srca.

Ove je godine u manifestaciji sudjelovalo 11 dječjih vrtića i 13 školskih skupina koje su, donijevši u centar Koprivnice svoje vuzmene košarice, pokazale dio bogate tradicije svoga kraja. Tako i organizatori, koji imaju potporu Županije, doprinose očuvanju tradicije bojanja uskršnjih jaja.

Prema ocjenama prosudbene komisije, najljepšu vuzmenu košaricu imao je Dječji vrtić Fijolica iz Novigrada, kojemu je pripala prva nagrada. Drugu nagradu dobio je vrtić Zvončić iz Gole, a treću Pčelica iz Molvi.

U kategoriji škola prvo mjesto osvojili su učenici OŠ Koprivnički Ivanec, drugoplasirana je Područna škola koprivničkog “Nemčića Gostovinskog” – Reka, a treće mjesto pripalo je predškolskom uzrastu OŠ Kalnik.

Osim što su predstavili tradiciju svojih mjesta, sudionici ove manifestacije su i prodavali pisanice i ostale svoje uratke, a tako prikupljen novac, priopćeno je iz Županije, bit će uplaćen za pedijatriju koprivničke Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek”.

zatvori