Utorak, 23. travnja 2024.

Pola milijuna gradskih kuna za kulturne programe, Ludensu 33 posto manje nego lani

Grad Koprivnica ove će godine s 517.760 kuna sufinancirati programe, kulturne djelatnosti i manifestacije za koje je ocijenjeno da su od interesa za građane ovoga grada. Riječ je o doprinosu u skladu s financijskim mogućnostima, rekla je za Radio Dravu zamjenica gradonačelnice Melita Samoborec, izrazivši uvjerenje da će nivo kulturnih događanja ipak biti zadovoljavajući. – Grad Koprivnica je grad koji mnogo ulaže u kulturne sadržaje svojih sugrađana i mislim da je ovo podrška svim udrugama i slobodnim umjetnicima odnosno svima onima koji svojim radom i kvalitetnim programima žele doprinjieti daljnjem razvoju i kvaliteti kulturnog života u Koprivnici – istaknula je. – Dakle, mislim da ćemo imati jako dobre i kvalitetne sadržaje u 2015. godini.

I dok dogradonačelnica Samoborec kaže da su ovogodišnja ulaganja u kulturu gotovo na razini lanjskih, jedan od korisnika tog novca, Ludens teatar, nije dobro prošao. Iako je čak oko petine ukupnog novca za kulturu dodijeljeno koprivničkim kazalištarcima, njihov izvršni producent Sven Šestak kaže da nastala šteta nadilazi samu financijsku. – Ako ćemo o tim vražjim brojkama o kojima se uvijek treba pričati, činjenica je da je ove godine Grad odlučio uložiti 33% manje sredstava u programe koje provodi svih ovih godina Ludens teatar, što je sad novonastala situacija. Treba vidjeti kako dalje – izjavio je.

Šestak nije htio komentirati nagađanja da bi smanjena gradska potpora mogla staviti pod znak upitnika opstojnost Ludensa u Koprivnici. No zato je dogradonačelnica Samoborec uvjerena da do toga neće doći, a za namicanje potrebnog novca sve korisnike gradskih potpora, ne samo kulturnjake, upućuje na europske fondove te druge izvore potrebnog novca.

zatvori