Utorak, 23. travnja 2024.

Pobjedom protiv Hajduka Slaven bi osigurao opstanak u ligi

Pred našim je prvoligašima jedna od važnijih utakmica ove sezone. Na travnjak Gradskog stadiona u nedjelju dolazi splitski Hajduk, u susretu 30. prvenstvenog kola. Koliko je utakmica značajna gotovo da i nije potrebno posebno napominjati, pa istaknimo samo činjenicu kako bi Slaven Belupo pobjedom definitivno osigurao prvoligaški status. A to je, ističe trener Ante Čačić, primarni cilj pred kojim su svi drugi manje važni. – Sad smo u situaciji da dolazi završetak prvenstva i da su nama nasušno potrebni bodovi da osiguramo prvoligaški status, a njima je cilj ova situacija koja ih vodi prema Europi. Mislim da će oni učiniti sve da im ne odmakne to treće, odnosno četvrto mjesto – očekuje Čačić. – S druge strane, s obzirom na to da smo mi u situaciji u kojoj jesmo, ako nam se poklopi ono što priželjkujemo, onda je od ponedjeljka letvica postavljena drugačije.

Ta letvica, dakako, odnosi se na mogućnost igranja u Europi koja bi se Slavenu mogla otvoriti ako im se poklope neke stvari. – Najosnovniji i najprimarniji cilj je ono zbog čega sam, na kraju krajeva, i ja došao u Slaven Belupo. To je osigurati opstanak – rezolutno ističe trener Farmaceuta. – Ako to uspijemo učiniti pet-šest kola prije kraja, onda je to jedna komotna situacija u kojoj si možemo odrediti prioritete.

Ili, kako je slikovito rekao: – Ne bih htio raditi ražanj, a zec je u šumi.

Hajduk je u krizi zbog ispadanja iz Kupa te pokušaja napada Torcide na igrače, a potom i smjene trenera. No, to ne znači da je manje opasan. – Mislim da je Hajduk sada najranjiviji, a kad si ranjiv, onda činiš sve da preživiš – kaže Čačić.

Čačić u ovoj utakmici neće moći računati na Brleka zbog tri žuta kartona. Neće nastupiti ni ozlijeđeni Ozobić, a zbog zdravstvenih problema ni Mirićev nastup nije siguran. Utakmica je na rasporedu u nedjelju od 17 sati na Gradskom stadionu.

zatvori