Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Pripreme za državno preuzimanje Sveučilišta: Tvrtka media uni ide u likvidaciju

Jučer je zasjedala skupština poduzeća media uni. Na dnevnom redu bilo je izvješće o lanjskom poslovanju, te strateška odluka za budućnost ove tvrtke. Radio Dravi više je rekla gradonačelnica Koprivnice, Vesna Želježnjak:

– Da, jučer je bila skupština. Dnevni red uobičajen za skupštinu, poslovanje u 2014. godini i donošenje Odluke o likvidaciji društva. Znate i sami, vezano za postupak koji slijedi, ja bih rekla za dva, tri tjedna, moramo se spremati za sve što je potrebno po zakonu napraviti, pa tako i likvidacija poduzeća media uni.

Na upit misli li konkretno na konačnu pretvorbu Sveučilišta Sjever u javno, odnosno državno, gradonačelnica je odgovorila: – Da, to su koraci koje trebamo poduzeti.

I dok najavljuje da će država za dva – tri tjedna preuzeti osnivačka prava nad Sveučilištem Sjever, gradonačelnica Želježnjak na pitanje o lanjskom poslovanju poduzeća media uni šturo odgovara: – Poslovanje je bilo pozitivno. Ne bih sad o brojkama dok se stvari ne ovjere kod javnog bilježnika. Tada će sve biti objavljeno.

Članovi skupštine, a to su predstavnici vlasnika poduzeća, Grada Koprivnice i varaždinskog VELV-a, gradonačelnica Vesna Želježnjak i Goran Kozina jučer su dosadašnjeg direktora Marija Tomišu preimenovali iz direktora u likvidatora. On će sad imati obvezu odraditi proceduru likvidacije poduzeća. To je i logičan slijed jer prestaje svrha postojanja poduzeća. Naime, u njegovu je vlasništu bila dopusnica za Sveučilište Sjever, a kako osnivačka prava nad njim preuzima država, više nema potrebe ni za postojanjem tvrtke media uni d.o.o.

zatvori