Srijeda, 27. ožujka 2024.

Koren: Nije slučajno da se o USKOK-ovoj istrazi protiv mene piše upravo sada

Iz Ureda koprivničko-križevačkog župana pristiglo je priopćenje kojim reagiraju na objave u posljednjem broju Podravskog lista. U priopćenju, koje potpisuje sam župan Darko Koren, stoji da su o njemu objavljeni neistiniti navodi i insinuacije o istrazi koju je provodila policija na temelju anonimne prijave podnesene 2014. godine o 3,7 milijuna kuna vrijednoj drugoj fazi izgradnje škole u Legradu. Župan Koren potvrđuje da je obavio informativni razgovor s istražiteljima nakon čega, kaže, nije bilo daljnjih postupaka. Stoga je, ocjenjuje Koren, nedopustivo da se političarima kroz medije započinje i vodi proces suđenja te ruši dostojanstvo i ugled u očima javnosti.

Koren pojašnjava da sve što je županijska uprava poduzimala oko gradnje školskih i vrtićkih objekata i izbora izvođača bilo u skladu sa zakonskim odredbama javne nabave, a o poništenju nekih odluka bila je nužna odluka nadležne Državne komisije. Koren zaključuje da napisi o njemu nisu slučajni, jer su objavljeni u vrlo važnom trenutku za određena gospodarska i društvena pitanja u našoj županiji.

Pojasnimo, lokalni tjednik je u ponedjeljak među ostalim objavio kako neslužbeno doznaje da Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) pokreće i službenu istragu protiv župana Korena jer je dozvolio nezakonito produljenje roka izgradnje škole u Legradu, čime je oštetio županijski proračun za 130.000 kuna.

Zasad, traženju usprkos, ni od jedne institucije nismo dobili službenu potvrdu o pokretanju istrage protiv koprivničko-križevačkog župana.

zatvori