Srijeda, 24. travnja 2024.

Koprivnica, Borac, Tehničar i Podravac prošli u polufinale Kupa

Nakon odigranih utakmica četvrtine finala Županijskog nogometnog kupa, u nastavak natjecanja prošli su Nogometni klub Koprivnica, Borac iz Imbriovca, Tehničar iz Cvetkovca i Podravac iz Virja. Prva dva kluba imala su relativno lak posao: Medenjakovi Zeleni bez većih su problema svladali Viktoriju iz Vojakovca, momčad koja igra u Drugoj županijskoj ligi, s visokih 6:0. Čak četiri pogotka upisao je Josip Horvatinović, a preostala dva Marko Ujlaki.

Kalinovac, inače uvjerljivo vodeća momčad Međužupanijske lige, suprotno očekivanjima pokazao je prilično slabu igru u Imbriovcu protiv domaćina koji trenutno predvodi Prvu županijsku ligu. Borac je slavio s uvjerljivih 4:1 – mrežu Kalinovca punila su trojica najboljih strijelaca Prve ŽNL Bači, Sušec i dvaput Bastašić, s tim da je Borac 4:0 vodio već na poluvremenu. Počasni pogodak za Kalinovčane postigao je Imbriša u posljednjoj minuti.

Preostale dvije utakmice riješene su jedanaestercima. Nakon sat i pol igre bez pogodaka, Tehničar je s 4:2 iz polufinala izbacio Slogu. Utakmica u Podravskim Sesvetama između Drave i Podravca iz Virja završila je 2:2, a nakon izvođenja kaznenih udaraca dalje su prošli Virovci s 5:3.

Ždrijeb polufinalnih parova očekuje se tijekom idućeg tjedna.

zatvori