Srijeda, 17. travnja 2024.

Ekskluzivno: Na reflektore Gradskog stadiona ipak se neće postaviti bazna stanica

U Komunalcu su odlučili da na koprivničkom Gradskom stadionu neće biti postavljen repetitor teleoperatera. Na donošenje odluke utjecali su roditelji koji su izrazili bojazan za zdravlje svoje djece koja borave na stadionu. Rekla je to u ekskluzivnoj izjavi za Dravu info predsjednica Uprave Maja Hleb.

– Iako to nije za zdravlje djece štetno više od mobitela kojega većina djece pretpostavljam da ima, i ti valovi se ne šire dolje nego idu u zrak vodoravno i u širinu, a takvih repetitora ima šest u gradu Koprivnici, odlučili smo da ipak ne bismo išli u taj projekt – istaknula je. – Nećemo niti raspisivati natječaj, odnosno, repetitora na Gradskom stadionu neće biti.

Kako bi ipak zadovoljili zanimanje operatera, u Komunalcu su spremni ponuditi drugu lokaciju, kaže Hleb:

– Ponudit ćemo neku drugu lokaciju. Razmišljamo o Pevecu, ali ćemo ovaj puta raspisati javni natječaj i utvrditi uvjete pa se onda može javiti bilo tko tko je za to zainteresiran i tko će ispunjavati uvjete odnosno imati atest ili certifikat da je taj konkretan uređaj koji ponuditelj planira postaviti neopasan za zdravlje, sukladno propisima Pravilnika o ionizirajućem zračenju – kazala je Hleb, te dodala: – O lokaciji još uvijek nismo donijeli konačnu odluku.

Komunalac je nedavno sklopio ugovor s jednim teleoperaterom za postavljanje repetitora na stup Gradskog stadiona, za što je trebao inkasirati 350 eura mjesečno. No, kako je dogovor bio sklopljen bez raspisivanja javnog natječaja, a i drugi su iskazali zanimanje za najam stupa na toj lokaciji, odlučeno je provesti postupak po propisanoj proceduri. Međutim, postavljanju repetitora na stadionu usprotivili su se roditelji djece koja treniraju u Školi nogometa, pa su odgovorni odlučili da će zainteresiranima ponuditi drugu lokaciju.

zatvori