Utorak, 23. travnja 2024.

Dom mladih i dalje ostaje unutar Komunalca, planiraju se više stotina tisuća kuna vrijedna ulaganja

Iako je novom organizacijom gradskih tvrtki bilo predviđeno da odgovornost nad Domom mladih preuzme Pučko otvoreno učilište, to se ipak neće dogoditi. Naime, poslovanje Doma mladih i dalje je u gubitku, kojega Pučko otvoreno učilište ne može podmiriti bez intervencija iz Gradskog proračuna. Rekla je to Radio Dravi predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb:

– Pučko otvoreno učilište je ustanova čiji se eventualni gubitak i manjak mora pokriti iz Gradskog proračuna, a mi mislimo da imamo rezerve kod nas i da kroz rad drugih radnika u Komunalcu – Općih i zajedničkih poslova i radnika u autoradioni, na zelenim površinama možemo daleko više uštedjeti nego da se to preda Pučkom otvorenom učilištu koji za te poslove mora angažirati vanjske dobavljače – opisala je Hleb situaciju. – Tako će Dom mladih ove godine sigurno ostati kod nas, a najvjerojatnije i idućih, prema sadašnjem planu.

Komunalac je već ove godine ulagao u održavanje Doma mladih, kojemu inače treba sveobuhvatna obnova: zamjena instalacija i podova, obnova stolarije, te uređenje atrija. Riječ je o više stotina tisuća kuna vrijednom zahvatu kojega u Komunalcu planiraju provoditi kroz nekoliko godina. Samo ove godine planiraju uložiti već stotinjak tisuća kuna.

zatvori