Petak, 19. travnja 2024.

Anketa Radio Drave: 79% ispitanika smatra da Koprivnica ne kotira dobro kod Vlade

I posljednje anketno pitanje na web stranici Radio Drave pobudilo je veliko zanimanje naših slušatelja i čitatelja. Na pitanje „Slažete li se da Koprivnica dobro kotira kod Vlade RH?“ stiglo je 925 odgovora. Da Vlada podržava Koprivnicu gdje god stigne, smatra 196 ispitanika ili nešto više od 21%. Mnogo je više onih koji smatraju da to nije točno – 729 ili gotovo 79%. Što iščitavaju iz ovih rezultata, Drava info je pitala istaknute predstavnike vladajućih i oporbe. Zamjenik koprivničke gradonačelnice, SDP-ov Mišel Jakšić:

– Prihvaćam rezultate, iako sam u startu iskazao skepsu prema Internet anketama, ali čim krenu neke lopate, čim krenu neki radovi vjerujem da će se kod onih koji danas sumnjaju ili su nezadovoljni, okrenuti mišljenje. Samo bih vas podsjetio, i to možemo pokazati i dokazati brojkama, kad neke stvari krenu u realizaciju da ćemo moći reći da je u ove dvije godine iz centralne države stiglo više novaca u naš grad nego u proteklih 25 samostalnosti ove zemlje.

Prvaku oporbenog HDZ-a, Ernestu Forjanu, rezultati naše ankete jasni su pokazatelj da građani doživljavaju činjenicu da Grad Koprivnica ne kotira dobro kod hrvatske Vlade.

– Mi konstantno upozoravamo da taj populizam i dolasci nakon kojih mi u Koprivnici uvijek ostanemo bez nečega, kad-tad će doći vrijeme da neće davati rezultate. Ovi podaci su poražavajući za Vladu i jasno pokazuju da nije napravila ništa konkretno i ništa posebno zbog čega bi građani trebali dati veću podršku.

Zanimljivo je i da Jakšić i Forjan kao argumente za svoje tvrdnje ističu dobar dio istih projekata, poput izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge, nastavka izgradnje brze ceste i pretvaranja Sveučiliša Sjever u javno. Među doprinosima Vlade Jakšić još ističe skori početak izgradnje nove pedijatrije u Koprivnici te zaključuje da će s drugim kolosijekom ulog centralne države u ovaj kraj prijeći milijardu kuna. Forjan pak kao argument smanjenog značaja Koprivnice dodaje i odlazak iz Koprivnice institucija poput Županijskog suda.

A nakon ovog Radio Drava vam postavlja novo pitanje: tko bi svojom nazočnošću trebao označiti početak izgradnje nove tvornice Belupa.

zatvori