Petak, 19. travnja 2024.

Ministarstvo dalo zeleno svjetlo projektu JPP “Koprivnica – škole”

Doznajemo dobre vijesti oko projekta JPP škole. Evo što je za Radio Dravu izjavio zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić:

[pull_quote_center]JPP za projekt koji smo nazvali “Koprivnica – škole” je sa 16. veljače dobio odobrenje Agencije za javno privatno partnerstvo za pripremu i daljnju provedbu samih projekata. To konkretno znači da imamo suglasnost i Ministarstva financija i resornog Ministarstva obrazovanja i da možemo krenuti sa svim onim radnjama koje su potrebne da bi se krenulo s gradnjom škola.[/pull_quote_center]

Slijedi otvaranje prvog tendera te ostala procedura koja bi do početka iduće godine trebala rezultirati početkom izgradnje nove osnovne škole na Podolicama, dogradnje škole Đuro Ester s izgradnjom sportske dvorane, te rekonstrukcije Umjetničke škole Fortunat Pintarić s preuređenjem sinagoge u koncertnu dvoranu. U gradskoj upravi itekako imaju razloga za zadovoljstvo. – Mi smo prvi u Hrvatskoj potpisali taj ugovor – istaknuo je Jakšić. – Među prvima u Hrvatskoj krećemo i u provedbu postupka koji je potreban da bi JPP krenuo. Izuzetno nam je drago da ti potezi koje radimo i sve ono što sada radimo će nas dovesti do toga da za dvije, tri godine sva osnovnoškolska djeca u Koprivnici idu u jednosmjensku nastavu. A da ne pričam koliko će se popraviti i poboljšati rad i udruga i amaterskih sportskih klubova jer ćemo dobiti dvije nove sportske dvorane. A prenamjenom i rekonstrukcijom sinagoge i širenjem Umjetničke škole u Svilarskoj oživjet će i kulturni život grada.

Projekt izgradnje školskih objekata u Koprivnici po programu javno privatnog partnerstva procijenjen je na 120 milijuna kuna.

zatvori