Srijeda, 24. travnja 2024.

Čačić: Utakmica s Istrom od dvostruke je važnosti

Nakon četiri uzastopna gostovanja, nogometaši Slaven Belupa sutra igraju pred domaćom publikom. Na koprivnički Gradski stadion u 22. kolu najviše razine domaćeg prvenstva dolazi Istra 1961, ekipa koja se zajedno s Farmaceutima bori za izbjegavanje posljednja dva mjesta na ljestvici. Upravo je zbog toga, kako je najavio trener Ante Čačić, ta utakmica iznimno važna. – To je utakmica u kojoj na neki način bodovi vrijede dvostruko – pojasnio je. – Naravno da ćemo mi, kao domaćini, učiniti sve da dođemo do tri boda; neće biti lako, ne samo zato što nam je to imperativ kao domaćinu, već i stoga što Istra jako dobro igra u gostima, jako teško gubi, a uostalom, u posljednjih pet utakmica protiv Slavena nije izgubila nijednu.

Momčad je u dobroj formi, istaknuo je Čačić, što su usprkos porazima pokazale i prve dvije utakmice u ovoj godini. No, ozbiljan problem predstavlja gubitak Cesarca i nedavna ozljeda Edsona, zbog koje trener na njega sutra neće moći računati.

– I na kraju taj hendikep koji nam se dogodio s Edsonom, kojeg smo izgubili sigurno na nekih mjesec dana. Vugrinec je tek jučer prvi put poslije Zagreba odradio trening s prvom ekipom. Usprkos svemu tome, atmosfera je radna i dobra, očekujem dobru utakmicu i nadam se da ćemo na kraju biti zadovoljni – optimističan je Čačić.

Osim Edsona, neće nastupiti ni novi igrači Ejupi i Lela koji su još uvijek u postupku registracije. Susret protiv gostiju iz Pule na rasporedu je sutra od 18 sati na Gradskom stadionu.

zatvori